Російські війська не в змозі вийти з оголошеної «оперативної паузи» – ISW

Читать на русском
Окупанти виявилися не в змозі захопити хоча б якусь значиму територію, або домогтися істотного просування
Ілюстративне фотоTelegram

Російські війська після заяви про вихід з так званої оперативної паузи, яку раніше оголосило російське військове командування, виявилися не в змозі швидко покинути режим відпочинку, і змушені обмежитися невеликими локальними атаками на декількох напрямках.

Про це повідомляється у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 21 липня.

У британській розвідці розповіли про дилему росії у зв'язку з нестачею особового складуПеред росією постала дилема – розгорнути на Донбасі резервні сили чи захищатися від контратак ЗСУ на херсонському напрямку. Найближчим часом швидкість просування рф буде дуже повільною.

Так, згідно з даними звіту, російські війська зуміли здійснити кілька локальних наземних атак на деяких ділянках фронту. Таким чином, російський оперативний темп не виходить за межі того, який фіксувався під час так званої оперативної паузи.

Щобільше, темпи падають; так, угруповання російських загарбників на північному заході від Слов'янська здійснило значно меншу кількість локальних атак, ніж раніше. Те ж саме стосується району Сіверська і Бахмута, де окупанти виявилися не в змозі захопити хоча б якусь значиму територію, або домогтися істотного просування.

Таким чином, роблять висновок аналітики, можна припустити, що російський наступ практично видихався і закінчиться без захоплення Слов'янська і Бахмута.

Нагадаємо, в розвідці вважають, що росія може брати «оперативні паузи» у війні для того, щоб примусити Україну сісти за стіл переговорів.

Водночас в ОПУ налаштовані оптимістично. Глава Офісу президента Андрій Єрмак пообіцяв, що Україна переломить хід війни і анонсував «багато сюрпризів» для окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: