Оперативна пауза: росія вперше з початку війни не повідомляла про свої «успіхи» в Україні – ISW

Читать на русском
Російські війська взяли оперативну паузу та ведуть невеликі наступальні дії, щоб створити умови для більш масштабних операцій та відновити бойову міць.

У росії 6 липня вперше за 133 дні повномасштабної війни не було жодних заяв про територіальні «завоювання» в Україні. Це засвідчує, що російські сили взяли оперативну паузу.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що міністерство оборони росії з початку вторгнення щодня заявляло про «територіальні завоювання» в Україні або пересування сухопутних військ. Вчора таких заяв не було.

«Однак російські сили, як і раніше, вели обмежені та безуспішні наземні атаки в усіх напрямках 6 липня. Такі спроби узгоджуються з російською оперативною паузою, яка не означає та не потребує повного припинення активних бойових дій. У даному випадку це означає, що російські війська, швидше за все, обмежаться відносно невеликими наступальними діями, оскільки вони намагатимуться створити умови для більш масштабних наступальних операцій та відновити бойову міць», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, докладніше про те, що відбувалося на фронті 6 липня, можна дізнатись у зведенні Генштабу.

Раніше в ISW заявляли, що російські війська готують наступ на Бахмут та Сіверськ. Але після втрат під час взяття Лисичанська вони навряд чи зможуть успішно просунутися до цих міст – військам потрібна оперативна пауза для відпочинку та переозброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: