Наступ на Донбасі: в ISW припустили, що росіяни візьмуть оперативну паузу

Читать на русском
Російським військам потрібна оперативна пауза для відпочинку та переозброєння після втрат, понесених під час захоплення Лисичанська. Але на тривалий відпочинок окупанти навряд чи наважаться.

Російські війська готують наступ на Бахмут та Сіверськ. Сумнівно, що після втрат під час взяття Лисичанська вони зможуть успішно просунутися до цих міст – військам потрібна оперативна пауза для відпочинку та переозброєння.

Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Як пишуть аналітики, ймовірно, сам володимир путін дав наказ військовим взяти оперативну паузу: під час зустрічі з міністром оборони Шойгу він заявив, що російські частини, які брали участь у боях за Лисичанськ, «мають відпочити для підвищення своїх бойових можливостей».

Успішна військова операція: Арестович розповів, які завдання ЗСУ виконали у Сєвєродонецьку та ЛисичанськуОборона Лисичансько-Сєвєродонецької агломерації є успішною військовою операцією. ЗСУ виконали завдання скувати та завдати противнику втрати, виграти час для постачання зброї та вдосконалення другої лінії оборони, а також створити умови для контрнаступу на інших напрямках.

«Російським військам, які билися за Сєвєродонецьк та Лисичанськ, швидше за все, справді потрібен значний період для відпочинку та переозброєння, перш ніж відновити великомасштабні наступальні операції. Однак неясно, чи російські військові підуть на ризик досить тривалої оперативної паузи», – заявили в Інституті.

В даний момент російські війська продовжують наступальні дії на схід від Бахмута для підготовки до наступних наступальних дій у напрямку Бахмута і Сіверська.

«Російські сили, швидше за все, продовжать зусилля щодо просування на захід від траси T1302 Бахмут-Лисичанськ, щоб зрештою просунутися до Бахмута і Сіверська, хоча їхня здатність зробити це успішно після втрат, понесених при спробах взяти Лисичанськ, сумнівна», – зазначили аналітики

Нагадаємо, як сказав Олексій Арестович, втрати російських окупантів під час боїв за Сєвєродонецьк та Лисичанськ можна оцінити приблизно у 7 тисяч одиниць особового складу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: