Оперативна пауза у росіян буде тоді, коли вони почнуть тікати з України – Зеленський

Читать на русском
Єдина оперативна пауза для російських загарбників повинна відбутися перед тим, як вони почнуть стрімголов тікати з української землі під ударами Збройних сил України
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Ситуація в зоні бойових дій і на війні в цілому зараз безумовно не є оперативною паузою. На багатьох напрямках йдуть активні бойові дії, а російські окупанти тільки за цю добу здійснили 34 авіанальоти.

Про це заявив президент України [Володимир Зеленський у своєму [відеозверненні] (https://t.me/V_Zelenskiy_official/2480) за підсумками 10 липня.

«На цьому тижні багато говорили про нібито «оперативну паузу» в діях окупантів на Донбасі та в інших частинах України. 34 нальоти російської авіації за одну минулу добу - це відповідь всім тим, хто придумав цю «паузу». Українська армія тримається, тримається міцно і відбиває штурми за різними напрямками. Але, звичайно, потрібно зробити ще дуже багато, щоб російські втрати стали такими, після яких дійсно буде пауза» - зазначив він.

Зеленський додав, що єдина оперативна пауза для російських загарбників повинна відбутися перед тим, як вони почнуть стрімголов тікати з української землі під ударами Збройних сил України.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський віддав наказ Збройним силам України деокупувати південні райони країни, які зараз знаходяться під контролем російських загарбників. Саме для цієї мети Україна збирає мільйонні бойові сили.

За даними західних аналітиків, в росії 6 липня вперше за 133 дні повномасштабної війни не було ні заяв про територіальні «завоювання» в Україні. Це підтверджує, що російські сили взяли оперативну паузу.

У Міноборони вважають, що росія розглядає кілька сценаріїв розвитку війни в Україні - ворог буде діяти в залежності від ситуації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: