Зеленський розповів, що обговорювалося на нараді Ставки Верховного Головнокомандувача 21 липня

Читать на русском
Формат СВГК України об'єднує всіх ключових керівників сфери оборони та сектору безпеки країни
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україна зараз має істотний потенціал для просування на фронті, деокупації нових територій і нанесення російським загарбникам відчутних втрат.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 21 липня.

21 липня пройшло чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача - це формат наради, який об'єднує всіх ключових керівників сфери оборони та сектору безпеки України. В ході засідання з доповідями про поточну ситуацію в цілому виступив ряд чиновників і державних діячів, включно з керівником Головного управління розвідки Кирилом Будановим, керівником Служби зовнішньої розвідки Олександром Литвиненком, Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним, міністром оборони Олексієм Резніковим, а також міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським. Також був присутній онлайн на засіданні Ставки командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

«Обговорили поточну ситуацію на передовій і навколо України. Визначили завдання на деяких тактичних напрямках для посилення наших позицій. І дуже предметно опрацювали питання про постачання новітніх озброєнь у війська. Потрібно ще збільшити інтенсивність ударів по ворогу... Учасники засідання погодилися, що маємо суттєвий потенціал для просування наших сил на фронті та для нанесення окупантам нових відчутних втрат» - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, в розвідці вважають, що росія може брати «оперативні паузи» у війні для того, щоб примусити Україну сісти за стіл переговорів.

Водночас в ОПУ налаштовані оптимістично. Глава Офісу президента Андрій Єрмак пообіцяв, що Україна переломить хід війни і анонсував «багато сюрпризів» для окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: