У британській розвідці розповіли про дилему росії у зв'язку з нестачею особового складу

Читать на русском
Перед росією постала дилема – розгорнути на Донбасі резервні сили чи захищатися від контратак ЗСУ на херсонському напрямку. Найближчим часом швидкість просування рф буде дуже повільною.

Росія зіткнулася з дилемою під час війни в Україні – розгортати резервні сили на Донбасі чи захищатися від українських контратак на херсонському напрямку.

Про це повідомляє Міноборони Британії з посиланням на розвідувальні дані.

«Росія продовжує використовувати номінально шість окремих армій для свого наступу на Донбас. У повному складі перед вторгненням ці формування налічували близько 150 тисяч осіб особового складу. В останні тижні росія часто діяла групами чисельністю близько 100 осіб під час проведення наступальних операцій у якомусь секторі одночасно», – йдеться у повідомленні.

У розвідці констатували, що від початку вторгнення росія намагалася підтримувати ефективну наступальну бойову міць, і ця проблема, ймовірно, стає дедалі гострішою.

«Окрім серйозної нестачі особового складу, російське командування стикаються з дилемою: розгортати резерви на Донбасі чи захищатись від українських контратак на південно-західному херсонському напрямку. Заявлена найближча політична мета росії — захопити всю Донецьку область. У той час, як росія все ще може продовжувати територіальні завоювання, її оперативний темп і швидкість просування, ймовірно, будуть дуже повільними без значної оперативної паузи для реорганізації та переоснащення», – вважають у розвідці.

Нагадаємо, за словами Олексія Арестовича, на Херсонщині зараз перебуває приблизно 12-15 тисяч російських окупантів.

Раніше міністр оборони рф Сергій Шойгу віддав наказ силам вторгнення в Україну про наступ на всіх ділянках фронту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: