У ЗСУ пояснили, чому рф почала застосовувати важкі зенітні ракети

Читать на русском
Протягом останніх кількох тижнів росіяни почали бити по наземним цілям в Україні зенітними ракетами із комплексу С-300.

Протягом останніх кількох тижнів росіяни почали бити по наземним цілям в Україні зенітними ракетами із комплексу С-300. Основне призначення яких – знищення повітряних цілей.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Повітряних сил ЗСУ в Telegram.

За інформацією військових, використання противником важких зенітних ракет для ураження наземних цілей пояснюється тим, що окупанти все ж таки економлять сучасне технологічне озброєння.

А зенітні керовані ракети до комплексу ЗРК С-300 ворожі війська ймовірно мають у надлишку, тому й використовують їх у прифронтових зонах, зараз йдеться про Миколаївську та Харківську операційні зони.

Екскомандувач НАТО спрогнозував, коли та як закінчиться війна в УкраїніДжеймс Ставрідіс вважає, що війна в Україні може закінчитися через чотири-шість місяців, оскільки жодна із сторін не витримає більше, і перетворитися на заморожений конфлікт.

Цей комплекс може працювати, як по повітряним, так і по наземним та надводним цілям. Щоправда, ураження об'єктів не буде таком руйнівним, як при роботі типових вогневих засобів по землі.

Бойова частина зенітних ракет призначена для ураження неброньованих цілей (фюзеляжів літаків).

Раніше в СБУ повідомили, що частина російських командирів при вторгненні в Україну користувалися картами півстолітньої давнини.

Зазначимо, що російські війська 18 липня обстріляли Синельниківський район Дніпропетровської області. Один із ударів припав на елеватор – зруйновано склади із більш ніж 5 тисячами тонн зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: