Шольц скоротив військову підтримку України – Die Welt

Читать на русском
Олаф Шольц знову скоротив військову підтримку України. Остання значна поставка від Німеччини була ще місяць тому.
Getty Images

Канцлер Олаф Шольц скоротив військову підтримку України з боку Німеччини, незважаючи на протилежні обіцянки.

Як пише видання Die Welt, це випливає зі списку поставленої Україні зброї, який опублікував німецький уряд.

Так, Україна за останні три тижні отримала дві поставки: 42 тисячі сухих пайків на початку липня, а також 102 неброньовані автомашини.

У Німеччині затвердили перелік зброї для України. У списку є комплекси ППОНімецький федеральний уряд затвердив і оприлюднив перелік з військової технікою, яку вони готові передати до української армії.

Останнє значне постачання озброєння з Німеччини відбулося чотири тижні тому, пише видання. 21 червня в Україну прибули сім самохідних гаубиць, обіцяних на початку травня. Тоді ж прибули боєприпаси, 5 тисяч касок, обладнання для захисту від дронів та запчастини до автомобілів.

До цього уряд Німеччини вже скорочував обсяг своєї військової підтримки: у період з 30 березня по середину червня в Україну надходили лише невеликі поставки, на кшталт радіостанцій та ручних гранат.

Опозиція різко розкритикувала відсутність поставок в Україну. «Публічні заяви та дії у федеральному уряді явно відрізняються. Це ганьба», – сказав депутат Бундестагу від ХДС Торстен Фрай.

«Не слід виділяти окремі поставки, але необхідно розглядати підтримку західної спільноти – включаючи програму ЄС на 500 мільйонів євро як загальний пакет», – заявив у свою чергу представник парламентської групи СДПН з питань зовнішньої політики Нільс Шмід

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов раніше говорив, що Шольц є вірним ідейним послідовником Ангели Меркель, тому він максимально затягуватиме питання постачання Україні зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: