Україна придбала у німецької компанії майже три тисячі ПТРК для ЗСУ – ЗМІ

Читать на русском
Дві партії ПТРК - 2300 одиниць і 576 одиниць - вже надійшли в Україну. Також був укладений довгостроковий контракт на 5100 ПТРК
90 мм гранатомет RGW90 MATADORmil.in.ua

Україна придбала у німецького збройового концерну Dynamit Nobel Defense (DND) 2900 протитанкових ракетних комплексів RGW 90 Matador. Придбання було зроблено з ініціативи України і за її власний рахунок.

Про це повідомляє німецьке видання Welt am Sonntag з посиланням на власні джерела в українських навколовоєнних колах.

Резніков вимагає повної демілітаризації європейської частини росіїКрім цього, потрібно так задавити росію санкціями, щоб вона не могла виробляти високотехнологічну зброю, у тому числі крилаті ракети

Причина, по якій українське Міністерство оборони вдалося до прямих закупівель озброєння, не чекаючи військової допомоги від Німеччини, не вказується. Однак відомо, що дві партії ПТРК - 2300 одиниць і 576 одиниць - вже надійшли в Україну. Також ще в березні Україна уклала з концерном довготривалий контракт на поставку ще більшої партії ПТРК в 5100 одиниць.

Нагадаємо, за даними Пентагону, Україна отримує все обіцяне їй західне високоточне озброєння в повному обсязі. Попри всі спроби росії перешкодити доставці, вона не змогла домогтися хоч якогось успіху в цьому.

При цьому колишній держсекретар США Майк Помпео вказав, що якщо США дійсно хочуть допомогти Україні впоратися з російським вторгненням, вони повинні оперативно озброїти Україну до зубів найсучаснішою зброєю - в тому числі ОБТ Abrams та ЗРК Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: