Кабмін зафіксував ціну на постачання газу для виробників тепла

Читать на русском
Кабмін зафіксував ціну на постачання газу для виробників тепла, що дозволить не змінювати тарифи на тепло та гарячу воду для громадян України.

Кабмін зафіксував ціну на постачання газу для виробників тепла, що дозволить не змінювати тарифи на тепло та гарячу воду для громадян України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Мораторій на підвищення тарифів: що запропонував КабмінКабмін запропонував Раді запровадити мораторій на підвищення тарифів на газ, електрику, гарячу воду на період воєнного стану та шість місяців після.

«Триває активна підготовка до опалювального сезону. Ухвалили рішення, згідно з яким «Нафтогаз» продовжить постачати газ виробникам тепла по 7,40 грн за кубометр. Тобто ціна залишається незмінною для всіх теплокомуненерго», – розповів прем'єр.

За словами Шмигаля, це рішення дозволить місцевій владі не підвищувати тарифи ні на тепло, ні на гарячу воду для населення. Фіксована ціна буде чинною до 31 травня 2023 року.

Раніше в Кабміні заявили, що не змінюватимуть тарифи до кінця наступного опалювального сезону.

Також мер Києва Віталій Кличко припустив, що температура в будинках киян узимку буде нижчою, ніж зазвичай.

Нагадаємо, у червні обсяги транзиту газу через українську ГТС впали до історичного мінімуму з 1991 року і становили 1,25 млрд кубометрів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: