Справа заволодіння коштів УЗ: обвинуваченій продовжили обов'язок

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії одного процесуального обов'язку обвинуваченої.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 вересня 2022 року строк дії обов'язку не спілкуватися з фігурантами справи, який покладений на обвинувачену Феріде Ібрагімову. Їй інкримінують заволодіння 1,2 млн грн філії ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 14 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора Малик О.І. про продовження строку дії обов'язку, покладеного на (Феріде Ібрагімову – ред.) – задовольнити. Продовжити щодо обвинуваченої (Феріде Ібрагімової – ред.) строком на два місяці, тобто до 14 вересня 2022 року включно, обов'язок, передбачений п. 4 ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме: утримуватися від спілкування з учасниками кримінального провадження: обвинуваченим та свідками», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією слідства, колишній директор Трудівського кар'єроуправління державного підприємства «Управління промислових підприємств Укрзалізниці» Андрій Буслав наприкінці 2013 - початку 2014 року, зловживаючи службовим становищем та діючи за попередньою змовою з керівником приватного товариства Феріде Ібрагімовою, зареєстрованого у Донецьку, створив видимість законних підстав реалізації щебеневої продукції на адресу приватної компанії шляхом оформлення договору поставки.

У подальшому держпідприємство відвантажило ТОВ 19 тис. 765 тонн щебеню, який залізницею експортували до РФ. Однак жодних бухгалтерських документів на підтвердження зазначених правовідносин з держпідприємством складено не було та відповідних розрахунків не проведено. Згідно з висновками судово-економічних експертиз, такими діями інтересам держпідприємства завдано 1,2 млн грн збитків. У травні 2022 року справу передали до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: