САП скерувала до суду справу про розкрадання на «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, яких обвинувачують у корупції.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу за обвинуваченням двох осіб у заволодіння 1,2 млн грн Трудівського кар'єроуправління державного підприємства «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України».

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

«10 травня обвинувальний акт стосовно колишнього директора Трудівського кар'єроуправління державного підприємства «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України» (нині - виробничий підрозділ Філії «Центр управління промисловістю» ПАТ «Укрзалізниця») та керівниці приватного підприємства скерували до суду. Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»)», – інформує НАБУ.

Нагадаємо, за версією слідства, колишній директор Трудівського кар'єроуправління державного підприємства «Управління промислових підприємств Укрзалізниці» Андрій Буслав наприкінці 2013 - початку 2014 року, зловживаючи службовим становищем та діючи за попередньою змовою з керівником приватного товариства Феріде Ібрагімовою, зареєстрованого у Донецьку, створив видимість законних підстав реалізації щебеневої продукції на адресу приватної компанії шляхом оформлення договору поставки.

У подальшому держпідприємство відвантажило ТОВ 19 тис. 765 тонн щебеню, який залізницею експортували до РФ. Однак жодних бухгалтерських документів на підтвердження зазначених правовідносин з держпідприємством складено не було та відповідних розрахунків не проведено. Згідно з висновками судово-економічних експертиз, такими діями інтересам держпідприємства завдано 1,2 млн грн збитків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: