Розтрата коштів УЗ: ВАКС дозволив заочне слідство стосовно ексдиректора

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива Національного бюро про здійснення спеціального досудового розслідування відносно підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на заочне розслідування стосовно колишнього директора Трудівського кар'єроуправління державного підприємства «Управління промислових підприємств Укрзалізниці» Андрія Буслава, якого НАБУ і САП підозрюють у розтраті 1,2 млн грн підприємства.

Таке рішення 2 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Буслава та ще одну підозрювану оголосили в національний розшук. 19 серпня постановою детектива ексдиректора кар'єру оголосили в міжнародний розшук. 4 листопада 2019 року ВАКС заочно заарештував Буслава.

Тож НАБУ і САП звернулися до суду з проханням надати дозвіл на заочне розслідування стосовно підозрюваного. Суддя клопотання задовольнив.

Водночас, ВАКС залишив без задоволення аналогічне клопотання НАБУ і САП стосовно другої підозрюваної Фериде Ібрагімової. Її теж розшукують.

Нагадаємо, за версією слідства, Буслав наприкінці 2013 - початку 2014 року, зловживаючи службовим становищем та діючи за попередньою змовою з керівником приватного товариства Ібрагімовою, зареєстрованого у Донецьку, створив видимість законних підстав реалізації щебеневої продукції на адресу приватної компанії шляхом оформлення договору поставки.

У подальшому держпідприємство відвантажило ТОВ 19 тис. 765 тонн щебеню, який залізницею експортували до РФ. Однак жодних бухгалтерських документів на підтвердження зазначених правовідносин з держпідприємством складено не було та відповідних розрахунків не проведено. Згідно з висновками судово-економічних експертиз, такими діями інтересам держпідприємства завдано 1,2 млн грн збитків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: