Розтрата коштів УЗ: розшукувану підозрювану відправили під домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваної.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відпустив під нічний домашній арешт розшукувану колишню директорку фірми «Донбас-Фруі» Феріде Ібрагімову, яку НАБУ і САП підозрюють у причетності до розтрати 1,2 млн грн Трудівського кар'єроуправління державного підприємства «Управління промислових підприємств Укрзалізниці».

Таке рішення 18 січня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 23 вересня апеляційна палата ВАКС надала дозвіл на заочне розслідування цієї справи. Пізніше АП ВАКС заочно заарештувала Ібрагімову, оскільки вона переховувалася і була в розшуку. Тому НАБУ і САП просили взяти підозрювану під варту з альтернативою 622 180 грн застави.

Адвокат Ібрагімової розповів, що його клієнтка наразі проживає в Харкові, де орендує квартиру. Суддя встановив, що на утриманні підозрюваної перебуває донька, яка має важке психоневрологічне захворювання і потребує постійного особливого догляду. Тому, на думку суду, для запобігання ризиків, у тому числі переховування, достатньо й нічного домашнього арешту.

Також на Ібрагімову поклали такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатися за межі території міста Харкова без дозволу; повідомляти про зміну місця реєстрації, місця проживання (в т. ч. тимчасового); утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, за версією слідства, колишній директор Трудівського кар'єроуправління державного підприємства «Управління промислових підприємств Укрзалізниці» Андрій Буслав наприкінці 2013 - початку 2014 року, зловживаючи службовим становищем та діючи за попередньою змовою з керівником приватного товариства Феріде Ібрагімовою, зареєстрованого у Донецьку, створив видимість законних підстав реалізації щебеневої продукції на адресу приватної компанії шляхом оформлення договору поставки.

У подальшому держпідприємство відвантажило ТОВ 19 тис. 765 тонн щебеню, який залізницею експортували до РФ. Однак жодних бухгалтерських документів на підтвердження зазначених правовідносин з держпідприємством складено не було та відповідних розрахунків не проведено. Згідно з висновками судово-економічних експертиз, такими діями інтересам держпідприємства завдано 1,2 млн грн збитків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: