Розтрата коштів філії УЗ: НАБУ оголосило в розшук екс-директора кар'єру

Читать на русском

Антикорупційні правоохоронні органи оголосили в розшук двох підозрюваних у справі розтрати коштів філії УЗ.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього директора Трудівського кар'єроуправління державного підприємства «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України» (нині виробничий підрозділ філії «Центр управління промисловістю» ПАТ «Укрзалізниця») Андрія Буслава, якого підозрюють у розтраті 1,2 млн грн підприємства.

Відповідні відомості оприлюднені у розшукових обліках Міністерства внутрішніх справ, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно оприлюднених даних, датою зникнення Буслава є 6 серпня, тобто день оголошення йому про підозру. Місцем зникнення вказано Запоріжжя або Запорізька область.

Водночас НАБУ також оголосило в розшук ще одну особу, яка, за інформацією журналіста «Слова і Діла», теж причетна до цієї справи. Йдеться про Фериде Ібрагімову, яка є директором трьох фірм: ТОВ «Донбас-Фруі», ТОВ «Техенергоремпостачання» і ТОВ «Енергоатомспецпроект». Датою її зникнення теж вказано 6 серпня, а місце – Донецьк та Донецька область.

Як відомо, за версією слідства, Буслав наприкінці 2013 - початку 2014 року, зловживаючи службовим становищем та діючи за попередньою змовою з керівником приватного товариства Ібрагімовою, зареєстрованого у Донецьку, створив видимість законних підстав реалізації щебеневої продукції на адресу приватної компанії шляхом оформлення договору поставки.

У подальшому держпідприємство відвантажило ТОВ 19 тис. 765 тонн щебеню, який залізницею експортували до РФ. Однак жодних бухгалтерських документів на підтвердження зазначених правовідносин з держпідприємством складено не було та відповідних розрахунків не проведено. Згідно з висновками судово-економічних експертиз, такими діями інтересам держпідприємства завдано 1,2 млн грн збитків.

Нагадаємо, суд дозволив НАБУ затримати розшукуваного олігарха Олексія Федоричева. Раніше детективи оголосили в розшук підозрюваного у справі Дмитра Головіна. Також НАБУ і САП оголошували в розшук його заступника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: