Суд призначив засідання у справі заволодіння коштами філії УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно двох осіб, які обвинувачують в корупційних діяннях на філії УЗ.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив на 14 липня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього директора Трудівського кар'єроуправління державного підприємства «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України» Андрія Буслова та підприємця Феріде Ібрагімової у заволодінні 1,2 млн грн.

Таке рішення 4 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23 вересня 2014 року за №42014080400000012, за обвинуваченням (Андрія Буслава – ред) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, та (Феріде Ібрагімової – ред) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК, на 14 липня 2022 року о 14:00», – йдеться в рішенні.

Також ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП про заочне засудження Буслава, оскільки той переховується за кордоном.

Нагадаємо, за версією слідства, колишній директор Трудівського кар'єроуправління державного підприємства «Управління промислових підприємств Укрзалізниці» Андрій Буслав наприкінці 2013 - початку 2014 року, зловживаючи службовим становищем та діючи за попередньою змовою з керівником приватного товариства Феріде Ібрагімовою, зареєстрованого у Донецьку, створив видимість законних підстав реалізації щебеневої продукції на адресу приватної компанії шляхом оформлення договору поставки.

У подальшому держпідприємство відвантажило ТОВ 19 тис. 765 тонн щебеню, який залізницею експортували до РФ. Однак жодних бухгалтерських документів на підтвердження зазначених правовідносин з держпідприємством складено не було та відповідних розрахунків не проведено. Згідно з висновками судово-економічних експертиз, такими діями інтересам держпідприємства завдано 1,2 млн грн збитків. У травні 2022 року справу передали до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: