РФ зосередилася на захопленні двох міст – аналітики

Читать на русском
Росія на даному етапі війни вирішила зосередитися на спробах захопити Сіверськ та Бахмут. Слов'янськ поки що не в пріоритеті.

Росія на даному етапі військової кампанії не зосереджуватиметься на захопленні Слов'янська, а віддасть пріоритет спробам оволодіти Сіверськом та Бахмутом у Донецькій області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

На підтвердження своєї оцінки ISW наводить зустріч міністра оборони росії Сергія Шойгу з командувачем Східної групи військ генерал-лейтенантом Рустамом Мурадовим.

Аналітики ISW попередили про плани кремля щодо Харківської областіПризначена росіянами терористична псевдовлада Харківської області зробила чергові заяви про те, що Харківська область нібито належить росії

18 липня Шойгу проінспектував східну групу та доручив Мурадову приділити першочергову увагу знищенню українських ракет великої дальності та артилерійських систем. Сили Мурадова діють у напрямі Ізюм — Слов'янськ нібито з метою зрештою оволодіти самим Слов'янським, але Шойгу не давав вказівок Мурадову віддавати пріоритет захопленню території на цьому напрямі.

Як повідомляють аналітики, це була перша згадка про східне угруповання військ, яке діяло в Україні на цьому етапі війни. Раніше повідомлялося, що у захопленні Луганської області брали участь Центральна та Південна групи військ під командуванням генерал-полковника Олександра Лапіна та генерала армії Сергія Суровікіна.

«Мурадов має нижчий ранг, ніж Лапін та Суровікін, що дозволяє припустити, що кремль вважає Ізюмсько-Слов'янський район менш пріоритетним, ніж захоплення території на Донеччині в рамках ширшої кампанії на Донбасі. Кремль, ймовірно, спрямовує військові ресурси та високопоставлене керівництво на локальні успіхи навколо Сіверська та Бахмута, незважаючи на ранні заклики Шойгу до інтенсифікації операцій на всіх напрямках наступу», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, у британській розвідці вважають, що бої на Донеччині, як і вся битва за Донбас, характеризуватимуться повільними темпами просування та масованим використанням росією артилерії.

Видання The New York Times писало, що у кремлі сигналізують про перехід до більш агресивної фази війни проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: