Глава Міноборони вважає реальним закінчення війни до кінця року

Читать на русском
Олексій Резніков вважає реальним закінчення війни до кінця 2022 року, якщо партнери України продовжуватимуть допомагати.

Міністр оборони Олексій Резніков вважає за можливе закінчити війну з росією до кінця цього року. Можливо як мінімум звільнити українські території станом на 23 лютого.

Таку думку Резніков висловив в інтерв'ю ВВС.

«Реальне, якщо наші партнери будуть продовжувати нам допомагати, вже абсолютно не сумніваючись, що вони допомагають переможцю. Вони ж раніше вважали, що ми закінчимо поразкою, за три дні здамо Київ, і тому нам не сильно допомагали, тільки підтримували. Але коли вони повірили, що перемога України – абсолютно реалістичний план, вони захотіли стати співучасниками цієї перемоги. Тому зараз важливо, щоб ми синхронізували наші плани на контрнаступ з їхньою допомогою не тільки зброєю, а й продовженням ще більш серйозних санкцій», – сказав міністр.

Кремль готується до затяжної війни з наміром захопити більшу частину України – аналітикиНещодавні заяви Патрушева підтверджують, що мета росії – захопити не лише Донбас, а набагато більшу частину України та знищити її суверенітет.

«Це можливо абсолютно (закінчення війни до кінця цього року – ред.). Я можу це сказати, хоч я і юрист, але який вже трошечки з військовими спілкується. Навіть з військової точки зору, це абсолютно реалістичний план – звільнення щонайменше наших територій станом на 23 лютого 2022 року», – додав він.

Резніков також уточнив свою заяву про наказ президент деокупувати південь України та про «багатомільйонну армію»: сьогодні в секторі безпеки та оборони є мільйон людей, але зібрати ще мільйон не планують.

За словами глави Міноборони, є конкретний наказ президента Генштабу готувати плани щодо деокупації всієї України, включаючи території, захоплені у 2014 році. Про конкретну наступальну операцію Резніков не говорив.

«І коли хтось там кричить: «Ой, розкрили плани!» – то чого ховати план про те, що ми плануємо деокупувати всі наші окуповані землі? Ми цього не приховуємо. Ми дійдемо до міжнародно визнаних кордонів станом на 1991 рік. Крапка», – додав він.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов розповів, за якої умови Україна може здобути перемогу над росією до кінця року.

Резніков, у свою чергу, озвучив три можливі сценарії закінчення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: