Росія сигналізує про перехід до більш агресивної фази війни проти України – NYT

Читать на русском
Напередодні керівник військового відомства рф Сергій Шойгу віддав наказ силам вторгнення в Україну про наступ на всіх ділянках фронту.
фото: ВВС

У Кремлі сигналізують про перехід до агресивнішої фази війни проти України. Сили країни-агресора, ймовірно, «виходять з оперативної паузи».

Про це повідомляє видання The New York Times.

Як зазначають у виданні, знаком того, що росіяни завершують так звану оперативну паузу у повномасштабному вторгненні в Україну, є те, що керівник військового відомства рф Сергій Шойгу наказав своїм силам активізувати атаки «на всіх оперативних дільницях» війни.

«Після смертоносних російських ракетних ударів по Україні останніми днями, внаслідок яких загинули мирні жителі, ця заява стала новим сигналом з Москви про те, що її вторгнення може вступити до більш агресивної фази», – пишуть у виданні.

Кремль готується до затяжної війни з наміром захопити більшу частину України – аналітикиНещодавні заяви Патрушева підтверджують, що мета росії – захопити не лише Донбас, а набагато більшу частину України та знищити її суверенітет.

NYT повідомляє, що заява Шойгу, стала відповіддю на нову здатність України вражати російські цілі на окупованих територіях завдяки більш досконалій західній зброї більшої дальності, такій як американські високоточні ракетні системи HIMARS і французькі артилерійські Caesar.

Водночас, як зазначається, з’явилися ознаки нових наземних боїв на Донеччині.

Видання звертає увагу читачів на останній аналіз Інституту вивчення війни, в якому йдеться про те, що російські сили «ймовірно, виходять з оперативної паузи», посилаючись на серію обмежених наземних атак на північний захід від Слов’янська, на південний схід від Сіверська, вздовж шосе Бахмут-Лисичанськ та на південний захід від міста Донецька.

«Ці обстріли можуть свідчити про те, що російські війська намагаються відновити свої наступальні операції на Донбасі», – йдеться в аналізі.

При цьому повідомляється, що «обстріли, як і раніше, мають маломасштабний характер і в основному не мали успіху».

Нагадаємо, російські військові минулої доби намагалися вести наступ на Слов’янському напрямку. Поблизу Берестового та Білогорівки на Бахмутському напрямку ЗСУ зупинили чергову спробу розвідки боєм.

Раніше у ГУР розповіли, чи можуть HIMARS ударити по об'єктах росії у Криму.

Окрім цього, у п'ятницю, 15 липня, Україна отримала перші американські далекобійні реактивні системи залпового вогню M270.

Також нагадаємо, що за допомогою американських HIMARS українські військові знищили понад 30 військових об'єктів окупантів, через що їхній наступальний потенціал знизився.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: