Аналітики ISW попередили про плани кремля щодо Харківської області

Читать на русском
Призначена росіянами терористична псевдовлада Харківської області зробила чергові заяви про те, що Харківська область нібито належить росії
Ілюстративне фотоAP Photo

У планах російських окупантів, крім спроби анексії Донбасу і південних областей України, може бути також спроба анексувати всю Харківську область або, як мінімум, її частину.

Про це повідомляє Американський інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 9 липня.

Так, призначена росіянами терористична псевдовлада Харківської області зробила чергові заяви про те, що Харківська область нібито належить росії. Також окупаційна адміністрація оприлюднила «прапор» області, на якому зображені застарілі дореволюційні імперські символи, що мають відношення до Харківської області - це двоголовий орел і старий герб Харкова часів вісімнадцятого століття.

Через ворожі обстріли на Харківщині горіли склади, поля та птахофермаПротягом доби в Харківській області армія рф завдавала ударів по полям урожаю, птахокомплексу, сміттєзвалищам. По самому Харкову обстрілів не фіксувалося.

«Використання окупаційним урядом Харківської області образів і риторики імперської росії, чітко вказують на анексію... що підкріплює попередню оцінку ISW про те, що кремль має більші територіальні цілі, ніж захоплення Донецької та Луганської областей або навіть утримання півдня України» - роблять висновок аналітики.

Нагадаємо, з самого початку війни російські окупанти без успіху намагаються захопити Харків. Українські військові не лише тримають оборону, а й проводять контрнаступ, завдаючи росіянам великих втрат. Так, 8 липня українським військовослужбовцям вдалося знищити два командних пункти російської армії на харківському напрямку.

У відповідь на опір окупанти піддають Харків істеричним безладним обстрілам з артилерії, РСЗВ та ракетних комплексів. Так, вночі 7 липня росіяни знову атакували Харків ракетами - вдарили по школі-інтернату в Немишлянському районі. А ввечері 7 липня російські війська завдали ударів по одному з районів Харкова, попередньо з РСЗВ.

9 липня російська ракета «Іскандер» вдарила у двір двох житлових будинків у центрі Харкова. Один будинок повністю зруйнований, другий – частково. Три людини, серед них одна дитина, в лікарні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: