Якими будуть бої за Донецьку область – прогноз британської розвідки

Читать на русском
Битва за Донбас характеризувалася повільними темпами наступу росії та масованим використанням нею артилерії. Бої за Донецьку область, напевно, будуть такими ж.

Битва за Донбас характеризувалася повільними темпами просування та масованим використанням росією артилерії, яка зрівнювала міста із землею. Бої на Донеччині майже напевно триватимуть у такому ж ключі.

Такий прогноз надала британська розвідка.

У Міноборони Британії констатували, що захоплення Лисичанська розширює контроль росії практично на всю територію Луганської області та дозволяє їй заявити про суттєвий прогрес у досягненні політичної мети – «звільнення» регіону.

«На відміну від попередніх фаз війни, росія, ймовірно, досягла досить ефективної взаємодії принаймні між двома угрупованнями військ: Центрального, ймовірно, під командуванням генерал-полковника Олександра Лапіна, та Південного, можливо, під командуванням недавно призначеного генерала Сергія Суровікіна», – йдеться у звіті.

За даними розвідки, українські сили були відведені у хорошому стані. Існує реальна ймовірність того, що тепер ЗСУ зможуть відступити до зручнішої для оборони прямої лінії фронту.

Нагадаємо, на думку аналітиків ISW, після захоплення Лисичанська російські війська можуть розпочати наступ на Сіверськ, або Бахмут та Слов'янськ.

Але перед цим вони, мабуть, візьмуть оперативну паузу для відпочинку та переозброєння.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: