Конгресвумен Спартц закликала Єрмака піти у відставку – подробиці

Читать на русском
Конгресменка Спартц стверджує, що Єрмак розпочав наклепницьку кампанію проти неї. Вона закликала керівника ОПУ піти у відставку.
фото: ТСН

Представниця Конгресу США Вікторія Спартц заявила, що керівнику Офісу президента України Андрію Єрмаку треба піти у відставку.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на її сайті.

«Багато американців і європейців вже давно відчувають серйозні побоювання з приводу Єрмака. Якби пан Єрмак був державним діячем, як людина з уже сумнівною репутацією, він би пішов у відставку цієї зими після того, як запевнив українське керівництво, що ніякого нападу з боку росії не буде, що знизило готовність України. Однак ніколи не пізно вчинити правильно», – зазначила Спартц.

Зеленський обговорив із сенаторами США постачання сучасних систем ППОГлава держави Володимир Зеленський під час сьогоднішньої зустрічі з американськими сенаторами Ліндсі Гремом та Річардом Блюменталем обговорив постачання Україні сучасних систем ППО.

Згідно зі словами конгресменки, Єрмак розпочав наклепницьку кампанію проти неї.

При цьому, Спартц стверджує, що замість того, щоб «розпочати загальнонаціональні зусилля для підтримки армії, Київ на чолі з Андрієм Єрмаком грає в політику».

Згідно з її словами, «Київ, схоже, має гроші на реконструкцію другорядної інфраструктури, але не має грошей на підтримку солдатів, наприклад, на давно обіцяне житло для бійців АТО».

Зазначимо, що минулого тижня Спартц надіслала листа до президента США Джо Байдена з проханням надати пояснення щодо контактів з керівником ОПУ.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на такі дії та заяви Спартц, заявивши, що вони контрастують із масштабною підтримкою США загалом. «Вони є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з росією і втягнути нашу державу у внутрішню політику США», – йдеться у заяві спікера міністерства.

У МЗС заявили, що Спартц намагається заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни в Україні.

«Членкиня Конгресу має також припинити підривати наявні механізми надання США військової допомоги для України. Українська сторона максимально відкрито взаємодіє із американськими партнерами, надаючи їм вичерпну інформацію про використання техніки. Подальша бюрократизація та затягування процесу, якого очевидно і прагне Вікторія Спартц, сприятиме лише подальшому просуванню російських загарбників. На такий сценарій тільки і розраховують в кремлі», – додали у МЗС України.

Нагадаємо, що у США Конгрес може визнати дії росії проти України геноцидом.

Раніше у «Слузі народу» розповіли, коли США можуть визнати росію спонсором тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: