Зеленський пообіцяв росії «Судний день» у відповідь на погрози з кремля

Читать на русском
Ще у 2014 році росія почала свій шлях до заслуженого статусу країни-терориста і до трибуналу, який судитиме російських військових злочинців
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Російські погрози на адресу України, озвучені у відповідь на намір знищити Кримський міст, нічого не варті. Справжній Судний день настане саме для росії, коли російське керівництво постане перед трибуналом і відповідатиме за свої воєнні злочини.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 17 липня.

У РНБО повідомили, наскільки потужне ППО охороняє Кримський містЯк зазначається, окупанти досить серйозно ставляться до тієї зброї, яку вже мають наші війська, вони дуже серйозно до нас ставляться, чого раніше ми не бачили.

«Сьогодні з Росії прозвучала чергова не дуже твереза заява про нібито «Судний день» для України. Звичайно, ніхто не буде сприймати таке залякування. Але погляньте, наскільки цинічно говорити таке ж сьогодні - в чергову річницю знищення росією в небі над українським Донбасом малайзійського «Боїнга». 298 людей були вбиті в очевидному акті тероризму. 80 дітей. Громадяни десяти держав» - нагадав Зеленський.

Президент зазначив, що ще у 2014 році росія почала свій шлях до заслуженого статусу країни-терориста і до трибуналу, який судитиме російських військових злочинців. Неможливо порахувати, скільки снарядів російські окупанти випустили по Україні, але можна притягнути до відповідальності всіх російських військових злочинців - за всяку ціну.

«Це для росії буде Судний день. І не в переносному сенсі, не як гучний вислів, а буквально» - резюмував Зеленський.

Нагадаємо, в Офісі президента заявили, що побудований російськими окупантами Кримський міст обов'язково буде знищений. Його будівництво було проведено незаконно, Крим - територія України, тому міст фактично є українською власністю, і Україна може робити з ним все, що забажає.

У відповідь в росії сталася чергова істерика; в Кремлі почали погрожувати, що в разі атаки по Кримському мосту Україну чекає завдання «нищівного удару» по Києву, військовій інфраструктурі та каналах логістики поставки зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: