Зеленський назвав кількість ракет, які росія випустила по Україні

Читать на русском
Тільки ракет було випущено понад три тисячі; кількість снарядів ствольної артилерії, РСЗВ та авіаційних бомб не піддається підрахунку
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Російські окупанти з моменту початку повномасштабного вторгнення в Україну застосували не менше трьох тисяч ракет, які впали переважно на мирні цивільні об'єкти. Україна притягне до відповідальності всіх, хто винен у ракетному терорі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 17 липня.

«Станом на 19 годину сьогоднішнього дня росія застосувала проти України вже понад три тисячі крилатих ракет. Неможливо порахувати кількість артилерійських та інших снарядів, які були застосовані проти нашої країни та наших людей. Але точно можливо притягнути до відповідальності всіх російських воєнних злочинців. Кожного з колаборантів. Всіх, хто відповідальний за терор. За все, що відбувається 144 дні та понад вісім років. Це буде зроблено» - пообіцяв він.

Нагадаємо, згідно з даними МВС України, статистика свідчить про цілеспрямований ракетний терор з боку росії. Окупанти завдали по цивільних об'єктах в 18 разів більше ударів, ніж по військових.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, зараз існує висока загроза нанесення ракетних ударів по південних областях України з боку російських військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: