У МВС розповіли про кількість ударів російських ракет по цивільних об'єктах

Читать на русском
Статистика свідчить про цілеспрямований ракетний терор з боку росії. Окупанти завдали по цивільних об'єктах в 18 разів більше ударів, ніж по військових
Ілюстративне фотоdsns.gov.ua

Російські окупанти виправдовують застосування ракет по Україні нібито ударами по військових об'єктах. Однак статистика свідчить про цілеспрямований ракетний терор з боку росії. Окупанти завдали по цивільних об'єктах в 18 разів більше ударів, ніж по військових.

Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в ефірі Національного телемарафону.

Україні допоможуть у розслідуванні воєнних злочинів росії 45 державКерувати роботою буде Офіс генпрокурора України, завдання групи країн-слідчих - задокументувати воєнні злочини Росії та передати винних правосуддю

За даними Єніна, згідно з порівняльною статистикою влучень у цивільні та військові об'єкти на території України з моменту старту повномасштабної війни, російські окупанти завдали 17314 ударів по цивільних об'єктах. При цьому близько 300 ударів було нанесено по військових об'єктах. Таким чином можна зробити висновок, що росія використовує масштабний ракетний терор, як частину стратегії.

Нагадаємо, 14 липня вранці у Вінниці прогриміли кілька вибухів. По центру міста вдарили три російські ракети. В результаті ракетного удару, крім будинку побуту «Ювілейний», також частково зруйнований медично-діагностичний центр. На парковці згоріли десятки машин.

В результаті ракетного удару по Вінниці в четвер, 14 липня, вже загинуло 23 людини, з них троє дітей. 115 осіб звернулося за допомогою, 64 госпіталізовано. Майже 40 осіб вважаються зниклими безвісти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: