Удар по Часову Яру став ще одним актом російського терору в Україні – Зеленський

Читать на русском
Зеленський пообіцяв, що жоден російський злочинець, винний у завданні терористичних ракетних ударів по українських містах, не піде від покарання
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Удар по місту Часов Яр у Донецькій області став ще одним актом свідомого і цілеспрямованого ракетного терору росії в Україні. Винні в ударі по житлових будинках понесуть покарання.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 10 липня.

У Харкові пролунав потужний вибух: повідомляється про ракетний удар і пораненихСьогодні близько 10-ї ранку російські окупанти завдали, попередньо, ракетного удару по житловому району Харкова. Є поранені.

«Сьогодні весь день отримую звіти з міста Часов Яр Донецької області. Там триває рятувальна операція після російського удару по житлових будинках. Зруйновано дві багатоповерхівки. Під завалами десятки людей. Шістьох вдалося врятувати. У списку загиблих - 15 прізвищ і, на жаль, це не остаточна кількість» - сказав він.

Зеленський пообіцяв, що жоден російський злочинець, винний у завданні терористичних ракетних ударів по українських містах, не піде від покарання, скільки часу б на це не знадобилося. Терористів у військовій формі будуть переслідувати роками та десятиліттями, і жодна росія не врятує їх від покарання.

«Після таких ударів вбивці не зможуть сказати, що чогось не знали або щось не розуміли... Всі, хто справив цей обстріл, інші ракетні удари, всі, хто б'є по наших містах з реактивної артилерії, як на Харківщині, на Запоріжжі, як по Кривому Рогу, як по Сіверську та Вугледару Донецької області, – всі вони будуть знайдені. Знаєте, нацистських вбивць знаходять і судять навіть тоді, коли їм вже виповнилося по 90 або 100 років. Їх ловлять по всьому світу. Звичайно, ми не хочемо чекати так довго. Але я наводжу цей приклад, щоб показати, що покарання – невідворотне для кожного російського вбивці. Для кожного - абсолютно. Так само як і для нацистів. І нехай вони не сподіваються, що їхня держава буде їх захищати, росія першою ж їх кине, коли зміняться політичні обставини» - додав він.

Нагадаємо, станом на вечір 10 липня кількість загиблих в результаті ракетного удару росіян по житлових будинках Часова Яру в Донецькій області зросла до п'ятнадцяти. Ще 27 осіб можуть перебувати під завалами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: