Президент Зеленський наказав армії деокупувати Південь України – Резніков

Читать на русском
Президент офіційно віддав наказ українським військовим деокупувати південні райони, які мають життєво важливе значення для економіки
Олексій РезніковGetty Images

Президент Володимир Зеленський віддав наказ Збройним силам України деокупувати південні райони країни, які зараз знаходяться під контролем російських загарбників. Саме для цієї мети Україна збирає мільйонні бойові сили.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю британському виданню The Times.

«Україна збирає мільйонні бойові сили, оснащені західною зброєю, щоб відвоювати свою південну територію у росії» - наголошується в матеріалі з посиланням на слова міністра.

Резніков сказав виданню, що президент офіційно віддав наказ українським військовим деокупувати південні райони, які мають життєво важливе значення для економіки.

«Ми розуміємо, що політично це дуже необхідно для нашої країни. Президент доручив вищому військовому керівництву розробити плани. Після цього Генштаб каже, що для досягнення цієї мети нам потрібно а, б, в... це моя робота. Я пишу листи колегам в країнах - партнерах» - додав міністр.

Нагадаємо, за даними Рєзнікова, діяльність сектора безпеки та оборони забезпечують близько мільйона осіб в різних структурах. Зокрема, до Збройних Сил України мобілізовано 700 тисяч осіб.

У Мінреінтеграції зазначили, що жителі тимчасово окупованих росією територій, в першу чергу Херсонської та Запорізької областей на півдні, повинні максимально швидко евакуюватися. Це потрібно для того, щоб Збройні Сили України могли без побоювання знищувати окупантів, звільняючи землі, без остраху потрапити по мирних жителях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: