Макрон про війну в Україні: Літо та початок осені будуть дуже важкими

Читать на русском
Еммануель Макрон, коментуючи війну в Україні, заявив, що літо та початок осені будуть важкими. Але він запевнив, що Франція завжди допоможе.
Getty Images

Президент Франції Еммануель Макрон констатував, що війна в Україні триватиме, а літо та початок осені будуть «дуже важкими».

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалам у День взяття Бастилії, повідомляє BFMTV.

«Ми всі маємо готуватися до того, що війна триватиме. Літо і початок осені, без сумніву, будуть дуже важкими», – наголосив Макрон.

Макрон пояснив, навіщо проводить телефонні переговори з путінимПрезидент Франції Еммануель Макрон заявив, що на тлі війни в Україні необхідно мати працюючий канал зв'язку з росією про всяк випадок.

Проте президент пообіцяв, що Франція завжди зможе допомогти Україні, і запевнив, що «зробить усе, щоб зупинити військові дії росії».

Він також закликав Францію готуватися до того, що, можливо, доведеться обійтися без російського газу. «Росія вже почала відключати постачання газу, закривши газопровід «Північний потік-1», – сказав Макрон, маючи на увазі припинення поставок, викликаних технічним обслуговуванням.

На думку Макрона, це чітке повідомлення – газ використовуватиметься як зброя війни.

Нагадаємо, раніше Макрон прокоментував ультиматуми росії для завершення війни. За словами президента Франції, це лише елементи словесного залякування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: