На Шрі-Ланці нова хвиля протестів після втечі президента, оголошено НС

Читать на русском

Після втечі президента на Шрі-Ланці оголосили надзвичайний стан. Протестувальники зібралися під офісом прем'єр-міністра, який тепер виконує обов'язки глави держави, та вимагають його відставки.

Прем'єр-міністр оголосив надзвичайний стан на всій території Шрі-Ланки, а в західній провінції (там де знаходиться столиця) було введено комендантську годину. Це сталося після того, як утік президент Готабайя Раджапакса, і в країні спалахнула нова хвиля протестів.

Про це повідомляє ВВС.

Сьогодні протестувальники зібралися перед офісом прем'єр-міністра Шрі-Ланки Раніла Вікрамасінгхе, який став виконувачем обов'язків президента після втечі Раджапакса.

Вікрамасінгхе заявив, що піде у відставку після формування всепартійного тимчасового уряду, але жителі Шрі-Ланки хочуть, щоб він пішов негайно.

«Якщо надвечір ми не почуємо про відставку президента і прем'єр-міністра, нам, можливо, доведеться зібратися і захопити парламент чи іншу урядову будівлю», — заявив один із протестувальників.

Щоб розігнати натовп, поліція застосувала проти активістів біля офісу прем'єра сльозогінний газ. Але демонстранти продовжували чинити опір і пообіцяли продовжувати наступ.

Інші новини з Коломбо – натовп протестувальників увійшов до офісу державного телебачення, і мовлення національного телебачення Шрі-Ланки припинено.

Нагадаємо, що вранці стало відомо, що президент Шрі-Ланки Готабайя Раджапакса залишив країну. Сьогодні він мав офіційно піти у відставку.

Масові антиурядові протести продовжуються на Шрі-Ланці вже кілька тижнів на тлі масштабної економічної кризи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: