Протести на Шрі-Ланці: названо можливу дату виборів нового президента

Читать на русском
На Шрі-Ланці після нещодавніх масових протестів вибори нового президента можуть відбутися вже у липні.
Прасанна Ранатунгафайл REUTERS

На Шрі-Ланці після недавніх масових протестів вибори нового президента можуть відбутися вже в липні.

Про це пише видання Hindustan Times.

Стало відомо, скільки людей постраждали під час протестів на Шрі-ЛанціТисячі протестувальників на Шрі-Ланці штурмували резиденцію президента та захопили його адміністративні офіси.

Так, міністр Шрі-Ланки Прасанна Ранатунга у понеділок, 11 липня, заявив, що лідери партій вирішили обрати нового президента країни 20 липня, якщо президент Готабая Раджапакса піде у відставку 13 липня, як раніше оголосив речник парламенту.

Після відставки Раджапакса, за словами міністра, очікуються такі події: парламент буде скликаний 15 липня; номінації на посаду президента прийматимуться 19 липня; президента буде обрано 20 липня.

Нагадаємо, в острівній державі Шрі-Ланка в Індійському океані вже кілька тижнів продовжуються масові антиурядові протести. 9 липня тисячі протестувальників на Шрі-Ланці штурмували резиденцію президента в Коломбо та захопили його адміністративні офіси.

Причиною протестів стала масштабна економічна криза країни. Економіку підірвала пандемія у 2020-2021 роках, а потім на це наклалися інші фактори, внаслідок яких країна навесні 2022 року оголосила дефолт і виявилася неспроможною навіть закупити за кордоном пальне.

Президент Шрі-Ланки Готабая Раджапакса був змушений погодитись піти у відставку після масових протестів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: