У Польщі розпочалися масштабні військові навчання НАТО

Читать на русском
У неділю, 1 травня НАТО розпочинає військові навчання Захисник Європи та Швидка відповідь на території Польщі та ще восьми країн Альянсу.
Getty Images

У неділю, 1 травня НАТО розпочинає військові навчання «Захисник Європи» та «Швидка відповідь» на території Польщі та ще восьми країн Альянсу.

Про це повідомляє сайт Міноборони Польщі.

Відомо, що навчання триватимуть з 1 по 27 травня. Загалом у навчаннях, які пройдуть на території Польщі та 8 країн Альянсу, візьмуть участь 18 тисяч солдатів із понад 20 країн, з яких близько 7 тисяч солдатів та 3 тисячі одиниць техніки на дислоковані території Польщі. Так, окрім солдатів польського війська, візьмуть участь солдати зі США, Франції, Швеції, Німеччини, Данії та Великобританії.

Під час навчань перевірятимуть здатність бійців брати участь у спільній бойовій операції. Реалізація включатиме епізоди дальнього тактичного переміщення з подоланням водних перешкод та вогневої підготовки.

Нагадаємо, Пентагон значно розширить кількість навчань для українських бійців щодо використання нової зброї, яка передається Україні в рамках військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: