Білорусь розпочала нові навчання біля кордону з Україною

Читать на русском
У Білорусі з 22 червня стартують мобілізаційні навчання, які відбуватимуться в Гомельській області, що межує з Україною.

У Білорусі з 22 червня стартують мобілізаційні навчання, які відбуватимуться в Гомельській області, що межує з Україною.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони Білорусі.

Україна наразі не бачить загрози нападу військ Білорусі – ДаніловСтаном на 17 червня Україна не бачить загрози нападу з території Білорусі. Наразі у них немає достатньої кількості сил і засобів для такого наступу.

Як повідомляється, навчання з військовими комісаріатами триватимуть до 1 липня.

«Навчання проводяться щороку. Минулого року аналогічне навчання було проведено із військовими комісаріатами Могилівської області. Мета – перевірити готовність військових комісаріатів виконувати завдання щодо призначення», - сказано у повідомленні.

Білоруські військові відправлять на збори військовозобов'язаних запасів. Комісаріати хочуть відпрацювати питання оповіщення та відправлення громадян у військові частини.

Як заявили в Міноборони, планується у навчаннях задіяти сили спеціальних операцій збройних сил Білорусі. Це робиться для того, щоб створити наближену до реальності ситуацію.

Нагадаємо, Білорусь продовжила термін перевірки бойової готовності своєї армії мінімум до 25 червня.

У Міноборони розповіли скільки зараз на кордоні з Україною білоруських БТГ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: