Українські військові прибули на навчання до Британії

Читать на русском
До Британії прибула перша ротація українських військовослужбовців. Тренування відбуватимуться на військових полігонах у Північно-Східному, Південно-Західному та Південно-Східному регіонах.

Перші українські військові прибули до Великої Британії на практичні заняття щодо поводження зі зброєю, надання першої допомоги на полі бою, та удосконалення бойових навичок.

Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, передає сайт парламенту.

Чехія готова навчати українських військовихЧехія має намір приєднатися до навчання українських військових на території своєї країни. Про це йдуть переговори.

«Нещодавно до Великої Британії прибула перша ротація українських військовослужбовців. Тренування відбуватимуться на військових полігонах у Північно-Східному, Південно-Західному та Південно-Східному регіонах. Навчання проведуть підрозділи 11-ї бригади сприяння силам безпеки», - йдеться у письмовій заяві Уоллеса.

За його словами, солдати ЗСУ пройдуть курси, що базуються на базовій військовій підготовці Великої Британії. Це включає навчання поводженню зі зброєю, першу допомогу на полі бою, бойові навички, тактику патрулювання та навчання законів збройних конфліктів. Кожен курс триватиме кілька тижнів.

Міністр наголосив, що у відповідь на незаконне вторгнення росії в Україну уряд Британії надає Україні військову допомогу у розмірі 2,3 млрд фунтів стерлінгів. До цього входить зобов'язання очолити інноваційну програму, метою якої є навчання до 10 тис. новобранців з України у Великій Британії.

Нагадаємо, Британія надасть Україні додаткову військову допомогу.

Також повідомлялося, що Британія направить Україні додаткову артилерію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: