Україна отримає ПЛР-тести на віспу мавп: названі терміни

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я передасть Україні ПЛР-тести для виявлення мавпячої віспи.
фото Радіо Свобода

Всесвітня організація охорони здоров'я передасть Україні ПЛР-тести для виявлення мавпячої віспи. Вони прибудуть уже цього місяця.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу 6 червня, повідомляє УНН.

Мавпяча віспа 2022: що це за хвороба, чим небезпечна і що про неї відомоХвороба передається тактильним і повітряно-крапельним шляхом, але переважно - при тісному контакті із зараженим протягом певного часу

«Зараз діагностика відбувається лише за клінічними проявами, до кінця місяця ми очікуємо на ПЛР-тести з боку Всесвітньої організації охорони здоров'я, матимемо їх у резерві на випадок необхідності діагностування», - розповів Кузін.

За його словами, станом на сьогоднішній день на території України не зафіксовано жодної підозри або підтвердженого випадку на віспу мавп.

«Відповідні інструкції щодо клінічного перебігу, алгоритмів лікування, епідеміологічного спостереження та лабораторної діагностики були ще півтора тижні тому доведені до відома департаментів охорони здоров'я та центрів контролю та профілактики хвороб», - додав він.

Нагадаємо, Кузін прогнозував, що віспа мавп, найімовірніше, дійде і до України.

Напередодні повідомлялося, що у 27 країнах світу підтвердили 780 випадків віспи мавп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: