У ЄС планують закупити ліки та вакцину проти мавпячої віспи

Читать на русском
Євросоюз працює над механізмом закупівлі вакцин і ліків проти звичайної віспи. Ці препарати мають допомогти і проти мавпячої віспи.
Getty Images

Євросоюз працює над механізмом закупівлі вакцин і ліків проти звичайної віспи. Ці препарати мають допомогти і проти мавпячої віспи.

Про це повідомив речник Європейської комісії у коментарі Reuters.

«Закупівля буде здійснюватися через Управління готовності й реагування на надзвичайні ситуації у сфері здоров’я (HERA) в складі Єврокомісії», – йдеться в повідомленні.

Мавпяча віспа 2022: що це за хвороба, чим небезпечна і що про неї відомоХвороба передається тактильним і повітряно-крапельним шляхом, але переважно - при тісному контакті із зараженим протягом певного часу

Зазначають, що ЄС планує придбати вакцину проти звичайної віспи Imvanex компанії Bavarian Nordic та антивірусні препарати компанії SIGA Technologies. Вакцина від звичайної віспи може забезпечити імунітет і проти мавпячої віспи.

Нагадаємо, ВООЗ допускає літній приріст захворюваності на мавпячу віспу в Європі.

Водночас станом на 27 травня випадків захворювання в Україні немає. До того ж в МОЗ зазначають, що шанси розповсюдження віспи мавп на територію України дуже невеликі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: