США готові постачати озброєння Молдові – конгресмен

Читать на русском
Зараз йде діалог з цього питання. Рішення про постачання озброєння в Молдову буде прийматися колективно
Ілюстративне фотоBNM.md

Сполучені Штати готові постачати Молдові озброєння на тлі російської загрози, якщо такий запит буде отриманий від молдавського уряду.

Про це 23 травня заявив голова комітету у закордонних справах Палати представників США, конгресмен Грегорі Мікс, повідомляє Radio Europa.

«Моя позиція полягає в тому, що нам потрібно поговорити з молдавським урядом. Я не хочу виходити за рамки того, що вимагає від нас керівництво Молдови» - сказав він.

За словами Мікса, зараз йде діалог з цього питання. Рішення про постачання озброєння в Молдову буде прийматися колективно. Молдова, за словами конгресмена, є одним з кращих союзників США.

Нагадаємо, в Молдові заявляють, що ризик початку військових дій на території країни зараз є мінімальним. Влада працює над тим, щоб зробити перспективу початку військових дій неможливою в принципі.

При цьому ряд західних ЗМІ роблять припущення, що росія може спробувати захопити Молдову, щоб відкрити ще один фронт проти України. Однак Україна не розглядає як серйозну загрозу можливість наступу російського угруповання з території невизнаного Придністров'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: