У США Конгрес може визнати дії росії проти України геноцидом – ЗМІ

Читать на русском
Резолюція, яка внесена на розгляд Конгресу, є рекомендаційним документом і не має обов'язкової юридичної сили
Ілюстративне фотоAdobe Stock

Російські військові злочини в Україні можуть бути визнані Конгресом США, як акт геноциду проти українського народу. Відповідну резолюцію внесли американські конгресмени 25 червня.

Про це повідомляє американське видання Foreign Policy.

Провідні експерти та правознавці підтверджують, що росія вчиняє геноцид в Україні – CNNУ доповіді, підготовленій більш ніж 30 провідними вченими-правознавцями та експертами в галузі геноциду, стверджується, що росія порушила в Україні Конвенцію ООН про геноцид.

«У п'ятницю двопартійна група американських законодавців представила резолюцію, що характеризує дії росії в Україні як акт геноциду. У проєкті резолюції стверджується, що звірства, вчинені російськими військами в Україні, у тому числі невиборчі напади на мирних жителів, прямі удари по пологовим будинкам і медичним установам, а також насильницьке переміщення сотень тисяч українців в росію і територію, захоплену росією, відповідає критеріям, викладеним у статті II конвенції ООН щодо попередження злочину геноциду і покарання за нього» - йдеться в повідомленні.

Резолюція, яка внесена на розгляд Конгресу, є рекомендаційним документом і не має обов'язкової юридичної сили. Вона розглядається у якості сигналу про те, що Конгрес США надає Україні підтримку не тільки у військовому, але і в політичному плані.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна рада прийняла заяву «Про вчинення російською федерацією геноциду в Україні». А 21 квітня парламент Естонії першим у всьому світі одноголосно прийняв заяву про військові злочини та геноцид росії в Україні.

Україна пропонує створити спеціальний міжнародний трибунал, на який буде покладено обов'язок розслідувати військові злочини російських солдатів, скоєні в ході агресії проти України, і покарати всіх винних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: