Газопровід «Північний потік-1» зупинений росією нібито на ремонт

Читать на русском
Європейський Союз схильний вважати, що під приводом ремонту росія повністю зупинить постачання газу, щоб шантажувати європейські країни
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

Росія зупиняє газопровід «Північний потік-1» нібито для планового технічного ремонту. У цей період газ поставлятися в Європу не буде. ПП-1 зараз є основним газопроводом, яким у європейські країни йдуть поставки палива.

Згідно з повідомленням російських пропагандистських видань, термін ремонту газопроводу складе 10 днів - з 11 до 21 липня. Таким чином, єдиним маршрутом поставок газу в Європу на цей час залишається газотранспортна система України. Однак російський газовий монополіст прокачує на добу через трубу тільки мінімальні обсяги та при цьому бреше, що Україна нібито сама підтверджує заявки в обсязі близько 40 млн куб.м на добу.

При цьому Європа стривожена зупинкою газопроводу. Звичайно його зупинка на плановий ремонт раз на рік - звична справа, але на цей раз Європейський Союз схильний вважати, що під приводом ремонту росія повністю зупинить поставки газу.

Нагадаємо, Канада прийняла рішення передати російському газовому монополісту «Газпром» турбіну, необхідну для газопроводу «Північний потік-1». З початком вторгнення в Україну турбіну затримали на заводі, де її ремонтували, оскільки санкції забороняють постачання до росії газового обладнання.

Україна вкрай негативно відреагувала на рішення Канади повернути «Газпрому» турбіну. А ось канцлер Німеччини Олаф Шольц привітав скандальне рішення Канади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: