«Газпром» скоротив постачання газу до Європи – Reuters

Читать на русском
Потоки газу з росії в Європу в п'ятницю, 17 червня, знову не були меншими за контрактні зобов'язання Газпрому.

Потоки газу з росії до Європи в п'ятницю, 17 червня, знову були меншими за контрактні зобов'язання «Газпрому», що співпало зі спекою, яка охопила південь континенту та підвищенням базових цін.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією журналістів, влада Італії та Словаччини повідомила, що отримує менше половини звичайних обсягів газу газопроводом «Північний потік-1», який перетинає Балтійське море з росії до Німеччини та на який припадає близько 40% потоків російського газу до Європейського союзу.

У Франції заявили про те, що не отримують російський газ із Німеччини вже з середи, 15 червня.

Енергетична група Німеччини повідомила 17 червня, що нижчі обсяги тепер можуть бути замінені іншими джерелами, такими як Норвегія та Нідерланди.

Бюджет рф у квітні недоотримав понад 133 млрд рублів нафтогазових доходівОбсяг нафтогазових доходів бюджету рф у квітні виявився меншим за очікуваний на 133,1 млрд рублів.

Залежність ЄС від російського газу та ризик того, що москва може відключити його у відповідь на економічні санкції, запроваджені після її вторгнення в Україну, стали серйозним викликом для ЄС, спонукаючи його нарощувати запаси та шукати альтернативні джерела постачання.

Побоювання посилила незвичайно рання спека в деяких частинах Іспанії та Франції, що спричинило збільшення закупівель газу, оскільки попит на електроенергію, необхідну для кондиціонерів, різко зріс.

Гуртові ціни на газ у Нідерландах зросли на 9% на ранкових торгах, тоді як ціни на контракти на постачання електроенергії також зросли по всій Європі.

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, який відвідав Україну разом зі своїми французькими та німецькими колегами у четвер, звинуватив москву у використанні її постачання газу з політичною метою.

Раніше ми писали про те, що українська ГТС готова компенсувати обсяги Північного Потоку-1.

Також нагадаємо, «Газпром» припинив постачання газу до Нідерландів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: