Для відновлення України необхідний новий план Маршалла – Шольц

Читать на русском
Для відновлення України після війни необхідний новий «план Маршалла». Наразі на весь світ чекає невизначеність через агресію росії.

Для відновлення України після війни необхідний новий «план Маршалла». Наразі на весь світ чекає невизначеність через агресію росії.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу на полях G7, пише DW.

Саміт G7: Зеленський попросив у лідерів системи ППО та допомогти закінчити війну до кінця року – ЗМІВиступаючи перед лідерами Великої сімки, Зеленський попросив надати Україні ППО, допомогти в експорті зерна, а також допомогти закінчити війну до кінця року.

За інформацією ЗМІ, лідери G7 домовилися встановити стелю цін на російську нафту і надати продовольчу допомогу на мільярди доларів, щоб запобігти голоду, викликаному війною в Україні.

За словами Шольца, сім провідних економік світу разом підтримують Україну та країни G7 підвищать ціну війни для Росії.

«Ми підтримуємо країну (Україну, – ред.) у її захисті та пропонуємо їй перспективу на майбутнє», – сказав Шольц.

За словами німецького канцлера, тема війни росії проти України також домінуватиме на саміті НАТО в Мадриді, куди з Німеччини прибуде більшість лідерів G7.

Нагадаємо, лідери «Великої сімки», які проводили саміт у Німеччині, опублікували заяву щодо України, в якій пообіцяли надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку «стільки, скільки потрібно».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: