Літаки росії провели авіарозвідку та намагалися завдати ударів по Зміїному

Читать на русском
У середу, 6 липня, російські літаки провели аеророзвідку щодо ситуації на острові Зміїний, а також намагалися завдати по ньому ударів.

У середу, 6 липня, російські літаки провели аеророзвідку щодо ситуації на острові Зміїний, а також намагалися завдати по ньому ударів.

Про це повідомила голова об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Прапор на острові знаходиться, чекає свого часу. Інформаційне повідомлення про це, звісно, ​​збентежило наших ворогів. Вони намагалися провести авіаційну розвідку та завдати ударів», - зазначила Гуменюк.

Військова операція на острові Зміїний завершенаОстрів Зміїний, який на чотири місяці окупувала росія, повернуто під юрисдикцію України, військову операцію там завершено.

Але помітивши загрозу, що може бути застосована зброя ЗСУ під час наближення літаків, уточнила Гуменюк, «вони свої наміри відкоригували і поки що тримаються подалі».

Нагадаємо, 30 червня внаслідок військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону та залишили острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі». Але згідно з оцінкою британської розвідки, окупанти пішли звідти через ізоляцію гарнізону і його вразливість для ударів України.

За підрахунками ЗМІ, за чотири місяці перебування на Зміїному російська армія втратила на самому острові та в навколишніх водах техніки на 915 млн доларів.

При цьому, як припустився Олексій Арестович, ЗСУ не займатимуть острів, щоб не повторювати помилок росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: