Готувався коригувати удари по Миколаєву: затримано ще одного агента фсб

Читать на русском
СБУ затримала жителя Миколаєва, який збирав дані щодо критичної інфраструктури та оборонних об'єктів.
фото СБУ

СБУ під час спецоперації затримала мешканця Миколаєва, який збирав дані щодо критичної інфраструктури та оборонних об'єктів у причорноморських районах.

Про це повідомила пресслужба СБУ у четвер, 7 липня.

Погрожує довічне ув'язнення: затримали коригувальника ворожих обстрілів по ХарківщиніСБУ викрила місцевого жителя Харкова, який займався розвідкою на користь рф - злочинцеві загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

«Під час спецоперації затримано жителя Миколаєва, який окрім розвідки дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ в регіоні, збирав розвіддані щодо критичної інфраструктури та оборонних об'єктів у причорноморських районах», – йдеться у повідомленні.

Дані, які зловмисник зібрав раніше, російські військові використовували щонайменше під час коригування масового ракетного обстрілу Миколаєва з 26 по 30 червня.

Під час обшуків правоохоронці виявили в агента: вибухівку, вогнепальну зброю та боєприпаси, російську символіку, мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Мешканцю Миколаєва повідомили про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2).

Також вирішують питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також щодо додаткової кваліфікації інших епізодів його діяльності за ч. 2 ст. 111 (державна зрада).

Нагадаємо, днями в СБУ відзвітували, що одразу в трьох областях виявлено російських агентів.

До цього на Миколаївщині затримали російських агентів, які розвідували позиції ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: