Удар по Яворівському полігону: СБУ затримала російського агента-корегувальника

Читать на русском
СБУ затримала російського агента, колишнього працівника КДБ, який скоригував ракетні удари по Яворівському військовому полігону.

Служба безпеки України затримала російського агента, який коригував ракетні удари по Яворівському військовому полігону у Львівській області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

СБУ викрила агентурну мережу ГРУ росії: до її складу входив нардеп ДеркачСБУ викрила агентурну мережу росії, до її складу входив нардеп Андрій Деркач, якого завербували у 2016 році. Депутат отримував гроші від рф для створення приватних охоронних структур, які ворог планував використати для захоплення України.

«Контррозвідники української спецслужби встановили: інформацію ворогові передавав колишній працівник КДБ. Точні локації з позначками на карті він посилав куратору через спеціально прихований чат у телеграм-каналі. Внаслідок ракетного обстрілу по Яворівському полігону загинуло понад 50 військовослужбовців, ще майже 150 отримали поранення», – йдеться у повідомленні.

Російському агенту повідомили про підозру у державній зраді та заарештували без можливості внесення застави.

Крім того, контррозвідники СБУ досліджують факт, що чоловік міг передавати інформацію про дислокацію іноземного легіону на території військового полігону.

Зазначимо, росія завдала ракетного удару по Яворівському полігону вранці 13 березня. Усього було випущено близько 30 ракет.

Нагадаємо, СБУ також нейтралізувала розгалужену агентурну мережу російської ФСБ. У Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській та Вінницькій областях було затримано 19 ворожих агентів. Вони, зокрема, коригували ракетні обстріли українських міст.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: