В Україні знешкодили агентурну мережу ФСБ: затримані коректували ракетні обстріли міст

Читать на русском
У Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській та Вінницькій областях затримали майже два десятки агентів ФСБ. Одним із координаторів мережі був радник так званого голови Криму Аксьонова.
ssu.gov.ua

Служба безпеки України нейтралізувала розгалужену агентурну мережу російської ФСБ. У Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській та Вінницькій областях було затримано 19 ворожих агентів. Одним із координаторів мережі був радник так званого «голови» Криму Сергія Аксьонова.

Про це повідомила СБУ.

«Затримані особи коригували ракетні обстріли українських міст і розвідували позиції підрозділів ЗСУ, а також збирали інформацію щодо місць утримання російських полонених. Крім того, вони займалися підбором даних про учасників національного спротиву, які підпільно протидіють загарбникам на тимчасово окупованих територіях півдня України», – йдеться у повідомленні.

СБУ затримала брата екснардепа Царьова – він намагався організувати диверсії на ДніпропетровщиніБрат екснардепа Царьова чекав на російську окупацію Дніпропетровської області. Коли план провалився, він мав влаштувати диверсії на об'єктах інфраструктури, але був затриманий СБУ.

Керував групою агент ФСБ, який перебував у одному з районів Херсона. «Одержані від інформаторів розвіддані він передав представникам російських спецслужб, серед яких – радник так званого «голови Криму» Аксьонова», – додали у спецслужбі.

Правоохоронці встановили, що агентурну мережу сформували два кадрові співробітники ФСБ, до її складу входили жителі різних регіонів.

Інформацію вони передавали через «зв'язкових», які перебували на тимчасово окупованій території Херсонської області. Для комунікації використовували закриті Telegram-канали.

Серед переданих окупантам відомостей були електронні карти з локаціями місць масового скупчення людей, об'єктів критичної інфраструктури та українських військових підрозділів.

За інформацією СБУ, під час проведення понад 30 обшуків за місцями знаходження ворожої агентури правоохоронці виявили: зброю, комп'ютерну техніку та засоби зв'язку із доказами злочинів, прокремлівські агітаційні матеріали.

Наразі вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Справа розслідується за фактом держзради. Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала російського агента, який планував коригувати ракетні обстріли Дніпра.

Крім того, за матеріалами СБУ, політтехнологу нардепа Віктора Медведчука заочно оголосили про підозру у державній зраді. Політолог мав зв'язки зі співробітниками ФСБ рф, які працювали в Україні під прикриттям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: