Збирали дані про оборону Києва: у столиці затримали агентів ГРУ рф

Читать на русском
У Києві знешкодили агентурну групу сил ГРУ рф, яка розвідувала позиції ЗСУ, геолокації стратегічних об'єктів.

У Києві знешкодили агентурну групу генштабу збройних сил росії (ГРУ), яка розвідувала позиції ЗСУ, геолокації стратегічних об'єктів, а також закликали українців підтримати окупантів.

Про це повідомила пресслужба СБУ у п'ятницю, 1 липня.

Удар по Яворівському полігону: СБУ затримала російського агента-корегувальникаСБУ затримала російського агента, колишнього працівника КДБ, який скоригував ракетні удари по Яворівському військовому полігону.

«Ворожа група була сформована кадровим співробітником ГРУ полковником Владиславом Донцем для проведення підривної діяльності проти України», - йдеться у повідомленні.

Агентурну групу «активували» на початку повномасштабної агресії росії. Серед її учасників було чітке розподілення сфер відповідальності за виконання ворожих завдань.

Так, двоє мешканців Києва розвідували позиції ЗСУ та розташування об'єктів критичної інфраструктури. Також збирали персональні дані нинішніх та колишніх військових та правоохоронців.

Ще один мешканець столиці, який виявився колишнім співробітником правоохоронних органів Донецької області, відповідав за інформаційно-підривну діяльність. Зловмисник поширював прокремлівську пропаганду, у тому числі гасла щодо підтримки окупантів. Для розгону тематичного контенту адміністрував спеціалізовані інтернет-платформи.

Він діяв спільно з іншим учасником групи – засновником ІТ-компанії з Гостомелю, який займався підготовкою та розповсюдженням матеріалів, в яких виправдовував злочини загарбників.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозри за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах військового стану) ККУ та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, СБУ викрила агентурну мережу ГРУ росії, до складу якої входив нардеп Деркач.

Раніше у Сумах було затримано російського агента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: