Розвідували позиції ЗСУ на півдні: на Миколаївщині затримали російських агентів

Читать на русском
У Миколаївській області затримано російських агентів, які розвідували бойові позиції та переміщення підрозділів ЗСУ на півдні.

Служба безпеки України нейтралізувала російську агентурну групу, яка збирала розвідувальні дані щодо оборони причорноморських районів. У Миколаївській області в ході операції було затримано трьох агентів.

Як повідомили у СБУ, вони розвідували бойові позиції та переміщення підрозділів Збройних сил України, а також геолокацію стратегічних об'єктів критичної інфраструктури в регіоні.

У Кабміні та Торгово-промисловій палаті знайшли російських агентів – подробиці від СБУСБУ затримала у Києві завідувача відділу Секретаріату Кабміну та керівника однієї з дирекцій Торгово-промислової палати. Вони були завербовані ФСБ та передавали секретну інформацію.

«Для маскування злочинних дій зловмисники залучали своїх близьких родичів та інших місцевих жителів як інформаторів. Отримані відомості учасники групи передавали своєму російському куратору у вигляді текстових повідомлень і фотоматеріалів з координатами. Для цього використовували заздалегідь відпрацьовані анонімні Телеграм-канали», – йдеться у повідомленні.

Крім того, агенти агітували людей підтримати окупантів та виправдовували їхні злочини. Таким чином вони намагалися розхитувати обстановку в регіоні та розширити коло своїх спільників.

Затриманим повідомили про підозру одразу за кількома статтями: ч. 3 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України), ч. 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше СБУ нейтралізувала розгалужену агентурну мережу російської ФСБ. У Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській та Вінницькій областях було затримано 19 ворожих агентів. Вони, зокрема, коригували ракетні обстріли українських міст.

Крім того, було викрито агентурну мережу ГРУ росії, яка мала допомагати в захопленні країни. До її складу, зокрема, входив народний депутат Андрій Деркач.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: