Голова Світового банку попередив про глобальну рецесію через війну в Україні

Читать на русском
Війна в Україні призводить до зростання цін на продовольство та енергоносії. Це може спричинити глобальну рецесію, заявив голова Світового банку.

Вторгнення росії в Україну може спричинити глобальну рецесію, оскільки ціни на продукти, енергію та добрива підскочать.

Про це, виступаючи на діловому заході в США, заявив голова Світового банку Девід Малпас, повідомляє ВВС.

«Коли ми дивимося на світовий ВВП, важко зрозуміти, як нам уникнути рецесії», – сказав Малпас, при цьому не давши конкретного прогнозу.

Глобальний економічний спад ускладнює запровадження Заходом санкцій проти росії – WPГлобальна рецесія та висока інфляція ускладнюють запровадження Заходом санкцій проти росії, особливо в енергетичній сфері.

«Ідея подвоєння цін на енергоносії сама по собі може спровокувати рецесію», – додав він.

Малпасс зазначив, що багато європейських країн все ще занадто залежать від росії в плані нафти та газу.

За його словами, високі ціни на енергоносії вже спричинили тиск на Німеччину, яка є найбільшою економікою у Європі та четвертою за величиною економікою у світі. Країни, що розвиваються, у свою чергу, страждають від нестачі добрив, продовольства та енергії.

Нагадаємо, раніше директор Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва попередила, що світова економіка може зіткнутися з найбільшим випробуванням із часів Другої світової війни.

За даними ООН, кризи з продовольством, паливом та фінансами, спричинені або посилені війною в Україні, можуть призвести до дефолту більш ніж 70 держав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: