У росії залишилося більше двох тисяч старих ракет, цього вистачить на кілька місяців – Forbes

Читать на русском
У росії залишилося близько двох тисяч старих, неточних ракет. Їх вистачить ще кілька місяців бомбардувань.

На початку повномасштабного вторгнення в Україну росіяни мали близько 7 тисяч ракет середньої та ближньої дальності дії (до 5500 км). З них майже половина – невисокоточні ракети Х-22, Х-55, комплексів «Точка-У».

Про це йдеться у матеріалі видання Forbes.

На першому етапі війни росія переважно використовувала ракети типу «Калібр» і ракетні комплекси «Іскандер», рідше – Х-101. Крім того, кілька разів заявлялося про застосування останньої розробки – Х-47 «Кинжал».

Ракет ще вистачає: у ЗСУ прокоментували можливості росії влаштовувати ракетний терорЗастосування старих радянських ракет по густонаселених містах - це за замовчуванням військовий злочин, оскільки ці ракети застарілі, неточні та надмірно потужні

Як пише видання, оскільки росія не розраховувала на затяжну війну, вона активно використовувала ці ракети, а їхній запас не надто великий (2-3 тисячі одиниць). У травні з'явилися перші повідомлення про те, що міноборони рф починає шукати ракети «на стороні» – у Китаї, Північній Кореї та інших диктаторських країнах.

Приблизно в цей час з'явилася інформація про перші застосування старих радянських ракет Х-59. Також у цей час з'явилися перші підтвердження застосування росією комплексів «Точка-У», які офіційно знято з озброєння.

Як пише видання, росія вже використала по Україні близько 3 тисяч ракет, і швидше за все ракет «Калібр» та «Іскандер» залишилося небагато.

Якщо у росіян справді закінчуються Х-101, «Калібри» та далекобійні ракети комплексів «Іскандер», то з дальністю понад 500 км залишаються лише старі Х-55 та Х-22. Цих ракет у росії понад 2 тисячі і їх може вистачити ще на кілька місяців бомбардувань. А їхня неточність може призвести до жахливих наслідків.

Нагадаємо, у британській розвідці заявляли, що росія використовує проти України старі протикорабельні ракети через нестачу сучасної високоточної зброї.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ розповіли, які російські ракети найскладніше збивати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: