«Жодної конспірології»: Буданов пояснив, чому росія активізувала ракетні удари

Читать на русском
Посилення росією ракетних ударів по українських містах пов'язане зі зміною керівника вторгненням в Україну, заявив голова ГУР.

Активізація росією ракетних ударів по території України пов'язана зі зміною керівника так званої «спеціальної військової операції».

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

«Взагалі питання чому росія останнім часом так сильно активізувала використання ракет має досить просту відповідь, як не дивно. Ніякої конспірології або якихось далекоглядних планів тут немає. Змінився керівник, як вони кажуть, «спеціальної воєнної операції» в Україні, ним став командувач повітряних сил. Він вміє воювати бомбардувальниками та ракетами, ось він робить те, що вміє. Так що тут досить легка відповідь, як це не дивно», – сказав Буданов.

За його словами, в росії чітко розуміють, куди плюс-мінус потраплятимуть їхні ракети, і їх влаштовує, що це будуть удари по цивільному населенню.

«Що змінилося якраз після зміни їхнього командувача? Це активне масоване застосування дальньої бомбардувальної авіації, зокрема, літаків Ту-22М3, які використовують здебільшого старі радянські ракети. Це не просто старі радянські ракети Х-22, це ракета, яка була призначена для нанесення ядерних ударів. Тому у неї показник точності плюс-мінус кілометр – це взагалі було нормально. Вона призначена для нанесення ядерних ударів, а вони стріляють звичайною боєголовкою», – розповів глава ГУР.

Він додав, що ракетна загроза для України зберігатиметься ще довго.

Нагадаємо, раніше у Повітряних силах ЗСУ розповіли, які російські ракети найскладніше збивати.

У Генштабі також пояснили, чому російські ракети також часто влучають по цивільним об'єктам в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: