Росія прицільно б’є ракетами по цивільних об’єктах в Україні – РНБО

Читать на русском
Російська федерація здійснює прицільні ракетні удари по цивільній інфраструктурі в Україні. У Раді національної безпеки й оборони знайшли цьому докази.
dsns.gov.ua

Російська федерація здійснює прицільні ракетні удари по цивільній інфраструктурі в Україні.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО.

«Про проблеми точності ракет Х-22 було відомо ще в срср. Тоді в їх ТТХ закладалася похибка у 500 м від цілі з компенсацією недоліку за рахунок потужності. Та війна в Україні показала, що похибка точності перевищує 500 м і досягає аж до 3 км», – йдеться в повідомленні.

З травня збройні сили рф почали випробувати Х-22 з метою з’ясування її ефективності, і за півтора місяці з'ясували, що дальність застосування ракет замість 600 км становить не більше 200 км. Саме на цій відстані Х-22 зберігає точність.

Тепер для ударів по Україні ворог використовує саме ці параметри: удар по Кременчуку здійснено з відстані 200 км, удар по Білгород-Дністровському здійснено зі 170 км. Тому удари по цивільних об’єктах – це не помилки точності, а прицільний вогонь, метою якого є терор населення та керівництва України.

Раніше повідомляли, що росія використовує проти України старі протикорабельні ракети через брак сучасної високоточної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: